به گزارش مشرق، این نشست با هدف افزایش همکاری های بخش اقدام برضد مین سازمان ملل متحد و کشورهای عضو این سازمان در زمینه شیوه های حفاظت صحیح از زرادخانه های مین کشورها برگزار شد.
مدیر بخش اقدام برضد مین سازمان ملل در این نشست با اشاره به اینکه ما به کشورهای جهان مشورت و خدمات لازم را برای مبازره با پدیده شوم مین ارائه می کنیم، گفت: سرعت انتشار مین، اقدام مشترک همه کشورها را می طلبد.
خانم اگنس مارچلو از نمایندگان کشورهای جهان خواست دولت های خود را به همکاری بیشتر با این مرکز سازمان ملل متحد ترغیب کنند.
گسترش دامنه استفاده از مین در درگیری ها، امکان آمارگیری دقیق را سلب کرده است ولی آمارهای موجود از کارگذاشته شدن 120 تا 140 میلیون مین در جهان حکایت دارد.
علاوه بر این، کشورهای جهان نیز طبق موجودی اعلام شده زرادخانه های خود، بیش از 230 میلیون مین آماده کارگزاری را در اختیار دارند. از جنگ جهانی دوم هنوز چهار میلیون مین خنثی نشده باقیست و درگیری های منطقه ای نیز آمارهای متفاوتی از کاشت مین برجای گذاشته است.
در برخی کشورها مانند افغانستان حدود 10 میلیون و در برخی دیگر مانند آنگولا حدود بیست میلیون مین وجود دارد که به نسبت جمعیت این کشور آفریقائی، به ازای هر شهروند، دو عدد مین انتظار انفجار را می کشد.
دستیار دبیرکل سازمان ملل در بخش اقدام برضد مین این سازمان در این نشست، ضمن ارائه گزارش جامعی از آخرین وضع مین در جهان، درباره دسترسی تروریست ها به این سلاح گفت: تروریست ها و شورشیان مسلح از مین به علت قیمت ارزان آنها و حمل و نقل آسان، استقبال می کنند که این امر، ماهیت عملیات حفظ صلح را تغییر داده است.
دمیتری تیتو همچنین گفت: مین ها علاوه بر خطرات جانی، مسائل کلانی مانند سکونت مجدد، کشاورزی و حتی گردشگری را با مشکل و خسارات زیادی مواجه می کند. در این نشست همچنین اعلام شد: سرعت کارگذاشتن یک مین ، چهار برابر بیش از سرعت خنثیسازی آنهاست
طبق برآورده ها، خنثی کردن مینهای کارگذاشته شده کنونی به 300 میلیارد دلار هزینه و یک هزار سال زمان نیاز دارد.
کد خبر 318996
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۵
- ۰ نظر
- چاپ
نشست امنیت فیزیکی و مدیریت ذخیره سازی مین در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما